Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Φθινόπωρο στην Αλέα

Ήρθε και το φθινόπωρο στην αγαπητή μας Αλέα, στην Αρχαία Τεγέα! Οι μελισσούλες μας προσπαθούν να επωφεληθούν από κάποιες ζεστές μέρες (που δεν ξεπερνάνε τους 19 βαθμούς Κελσίου ) για να μαζέψουν την τροφή τους για τον Χειμώνα που έρχεται. Σε αυτό βοηθάνε πολύ οι καστανιές και τα ρείκια στην περιοχή και διάφορα φθινοπωρινά λουλουδάκια...ε και φυσικά θα βάλουμε και εμείς λίγο το χεράκι μας στο τέλος για να έχουν οι κυρίες τα απαραίτητα εφόδια πριν μπει ο βαρύς Χειμώνας. Εγώ πρότεινα στις κυρίες αν θέλουν να τους κατασκευάσω και κανένα τζάκι και μου είπαν ότι προτιμάνε το ενεργειακό (άκουσον άκουσον) αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών και πρόβλημα χώρου..το αφήσαμε για του χρόνου ;)
H συγκεκριμένη ανάρτηση έχει κυρίως σκοπό να δείξει και λίγο από τις ομορφιές της φύσης που συναντάς στη διαδρομή για τις κυψέλες, οι οποίες μας επιβεβαιώνουν κάθε μέρα τη σωστή μας απόφαση για εγκατάλειψη της τσιμεντούπολης και την επιλογή ενός διαφορετικού,πιο ποιοτικού τρόπου ζωής.


Μια στάση για ένα μηλαράκι και βουρ ξανά πετάλι!

Μελισσούλες εν δράσει..
Apollo εν δράσει..



...και βουρ πάλι πετάλι μέσα από τον αρχαίο ναό της Αλέας Αθηνάς για την επιστροφή..

Εύχομαι σε όλους να πάνε καλά τα μελισσάκια και να έχουν την καλύτερη σοδειά για την χειμωνιάτικη προετοιμασία!

2 σχόλια:

  1. Φίλε και συμμαθητή σου εύχομαι ολόψυχα καλά μέλια και καλό ξεχειμώνιασμα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα!!!να σαι καλά φίλε μου!και σε εσένα επίσης!!για να δούμε τι θα δούμε...τώρα είναι τα δύσκολα.
    Κώστα όταν μπορέσεις (και αν τις έχεις) μπορείς να μου στείλεις εκείνες τις συνταγές με τις κεραλοιφές στο email από εκείνη την κοπέλα που είχε έρθει στη σχολή? Αν φυσικά στις είχε στείλει και εσένα ο άλλος συμμαθητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή