Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Κιβωτός της Χλωρίδας


Κιβωτός της χλωρίδας θα μπορούσε να ονομαστεί ένας από τους μεγαλύτερους Βοτανικούς κήπους στον κόσμο. Που βρίσκεται αυτή η "κιβωτός" ? Στην Αθήνα! Ω ναι!Είναι ο Βοτανικός Κήπος η΄ Κήπος του Διομήδους και συγκεκριμένα βρίσκεται στην περιοχή Χαϊδάρι στη συμβολή της Ιερά οδού με την Λ.Αθηνών.
Μία όαση πράσινου μέσα σε 200 στρέμματα ανοιχτή για όλο τον κόσμο,χωρίς εισιτήριο και είναι ανοιχτή ακόμα και τις αργίες.
Τί το αξιοσημείωτο έχει ο Βοτανικός μας κήπος? Έχει 3.800 περίπου είδη φυτών από όλο τον κόσμο σχεδόν,με απίστευτα δρομάκια, γεφυράκια και μονοπάτια φτιαγμένα με πέτρα πάνω σε λιμνούλες ώστε να περιπλανηθείς και να μαγευτείς από μυρωδιές φυτών που θα σε ταξιδέψουν μακρυά από την καθημερινότητα της πόλης.
Ο κήπος είναι χωρισμένος σε κατηγορίες όπως "Δενδρώνας", "Ανθώνας", "Ιστορικά Φυτά", "Φαρμακευτικά Φυτά" κ.α ,με ταμπελάκια σε κάθε φυτό ώστε να γνωρίζει ο επισκέπτης το τι είναι το κάθε φυτό και την προέλευσή του. Μπορείτε ακόμα να δείτε και το εντυπωσιακό δέντρο Γκίγκο Μπιλόμπα, που η ύπαρξή του χρονολογείται πάνω από 250 εκατομμύρια χρόνια. Ένα θα σας πω.. οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν...αυτό όχι! Μάλιστα λέγεται ότι μετά την βόμβα στη Χιροσίμα, το πρώτο φυτό που έκανε αμέσως την εμφάνισή του ήταν το Γκίνγκο!
Ορίστε και μια εικόνα του Γκίνγκο Μπιλόμπα.

Στον Κήπο λοιπόν παρευρέθηκε και το τμήμα Μελισσοκομίας του Ι.Γ.Ε. (Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών) μιας και η ποικιλία των μελισσοκομικών φυτών είναι τέτοια η οποία αφήνει άφωνους ακόμα και τους πιο επαγγελματίες μελισσοκόμους και γεωπόνους και είναι το καλύτερο μέρος για να δείς από κοντά και να γνωρίσεις όλα τα φυτά που προτιμάνε οι μελισσούλες μας ανά τον κόσμο για το νέκταρ και την γύρη τους.
Ο Βοτανικός Κήπος είναι ένας μικρός παράδεισος που παλεύει για την επιβίωσή του από γεωπόνους με αγάπη και μεράκι για την φύση, χωρίς δυστυχώς την παραμικρή υποστήριξη από το κράτος.
Ότι και να γράψουμε για τον Κήπο του Διομήδους θα είναι λίγο, γιατί είναι μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων και αξίζει να αφιερώσετε λίγο από τον ελεύθερό σας χρόνο ώστε να τον επισκεφθείτε μαζί με την οικογένειά σας και είμαι σίγουρος ότι θα θελήσετε να ξαναπάτε!

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία παρουσίαση!!!μπράβο!!
    (Έχασες όμως τα καλύτερα δες... http://makribees.blogspot.com/2011/05/21.html )
    χιχιχιχιχιιχιχιχιχιιχι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωχ..πολλά "χιχιχιχι" βλέπω...οπότε μαλλον τα τσούξατε.. :P :)
    είδα είδα...ναι συμφωνώ,έχασα τα καλύτερα πράγματι,αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να έρθω.χαίρομαι που περάσατε καλά!πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλη φορά να πηγαίνεις σε όλες τις εκδρομές σου Αpollo!:P Πολύ ωραίος πρέπει να είναι ο κήπος!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή